WE MOETEN AANDACHT HEBBEN VOOR 8.600 DIRECTE BANEN GELINKT AAN VW IN BELGIË

Volkswagen Het houdt ons allemaal bezig. Heel terecht. Het milieu, de consument, de garagehouders, ... : er zijn alleen maar slachtoffers in deze zaak. Ik heb daarom vandaag de CEO van d'Ieteren (de verdeler van Volkswagen in België) ontvangen, samen Luc Bontemps van Febiac (de Belgische automobielfederatie). Er is afgesproken dat Volkswagen tegen 7 oktober met een actieplan komt, dat duidelijkheid moet brengen over concrete maatregelen. We moeten ons er zeer goed van bewust zijn dat bij de VW-Groep in België 8.600 mensen

werken. Het gaat om directe banen: 4.000 bij het dealernetwerk, 1.600 bij D'Ieteren en 3.000 bij Audi.  Ik ben bezorgd over de onzekerheid die momenteel leeft bij die mensen en zal er alles aan doen om die werkgelegenheid veilig te stellen. Het probleem bij Volkswagen is ernstig, zeer ernstig. We moeten dit daarom stap voor stap aanpakken.  In Belgie rijden 393.648 voertuigen met 'gemanipuleerde' motor. Exact cijfer bevestigd door VW en d'Ieteren. 

In bijlage link naar artikel in Het Nieuwsblad

Datum
29 september, 2015
Bron
Het Nieuwsblad
Artikel

Lees het artikel

Volkswagen Het houdt ons allemaal bezig. Heel terecht. Het milieu, de consument, de garagehouders, ... : er zijn alleen maar slachtoffers in deze zaak.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/Kris_foto.jpg">