KRIS PEETERS ROEPT ZONNECENTRA TOT DE ORDE

Vice-eersteminister en minister van Economie en Consumenten Kris Peeters heeft vandaag een nieuwe campagne van de FOD Economie voorgesteld die mensen aanmoedigt om op een verstandige manier te zonnen. Tijdens die voorstelling kondigde Kris Peeters extra maatregelen aan om zonnecentra die zich niet aan de regels houden, strenger aan te pakken. Zo zullen zonnecentra in de toekomst na een inbeslagname of verzegeling op eigen kosten een attest moeten aanvragen bij een onafhankelijk labo, waar de hercontrole tot nu toe kosteloos door de Economische Inspectie gebeurde. Daarnaast maakt de vice-eersteminister werk van strengere

uitbatingsvoorwaarden waaronder de verplichte gezondheidswaarschuwing ‘het gebruik van zonnebanken bevordert kanker’ bij reclame en in de zonnecentra.
Kris Peeters: ‘Vorig jaar stelde de Economische Inspectie 1.214 inbreuken vast bij controles in zonnecentra. 94% van de centra waren niet in orde. Wanneer de rotte appels zo talrijk zijn dat ze de hele mand bezoedelen, dan kunnen we niet aan de zijlijn blijven kijken. Tegelijk roep ik iedereen die per se een gebruinde huid wilt op om dat op een verantwoorde manier te doen. Deze campagne van de FOD Economie geeft op dat vlak bijzonder nuttige tips.

Als bijlage het persbericht en het schema

Datum
6 april, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

Schema

Schema KLIK HIER