KRIS PEETERS ONTVANGT HOTELSECTOR ROND PRIJSBELEID BOEKINGSSITES

Vice-eersteminister en minister van economie en consumenten Kris Peeters zat vandaag samen met vertegenwoordigers van de hotelsector. Het onderhoud kwam er na klachten van de sector over het prijsbeleid van boekingswebsites zoals booking.com. De horeca vraagt om de afschaffing van enge prijspariteitsclausules. Die clausules bepalen dat hotels via hun eigen websites geen betere voorwaarden mogen aanbieden dan via de boekingssite.

Kris Peeters: “Zowel de consument als bedrijven verdienen het om beschermd te worden in een markt met grote spelers. Na dit overleg met de

horeca zal ik ook met de consumentenvertegenwoordigers rond de tafel zitten en pas daarna een beslissing nemen over de enge prijspariteitsclausule.”

Het onderhoud met hotelsector kwam er na een klacht van de hotelsector over de contractvoorwaarden van de website booking.com. Die bepalen dat hotels op hun eigen website geen goedkoper tarief mogen aanbieden dan op de boekingswebsite. De horeca vraagt unaniem de afschaffing van die prijspariteit.

In bijlage het persbericht

Datum
13 juni, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

Vice-eersteminister en minister van economie en consumenten Kris Peeters zat vandaag samen met vertegenwoordigers van de hotelsector.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/online_booking.jpg">