Kris Peeters onderzoekt uitbreiding sociaal verlof naar grootouders die voor zieke kleinkinderen zorgen

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters onderzoekt het voorstel van de Gezinsbond om grootouders toe te laten om sociaal verlof op te nemen om voor een ziek kleinkind te zorgen.

Kris Peeters: “De Gezinsbond haalt een terecht punt aan. Momenteel kunnen ouders sociaal verlof opnemen om te zorgen voor een ziek kind, maar grootouders hebben die mogelijkheid niet. Ik ga bekijken of we de wet kunnen aanpassen, zodat ook grootouders de 10 dagen sociaal verlof waarover ze beschikken, kunnen gebruiken om te zorgen voor een ziek kleinkind.”

Elke werknemer beschikt over een maximum van 10 dagen sociaal verlof voor dwingende redenen per jaar. De dwingende redenen kunnen bijvoorbeeld zijn wanneer een partner, kind of ouder ziek is, of wanneer er ernstige schade is aan de woning door brand of storm. Minister Peeters zal bekijken of de dwingende redenen uitgebreid kunnen worden, zodat ook grootouders sociaal verlof kunnen opnemen om te zorgen voor een ziek kleinkind.

De werkgever moet steeds op de hoogte worden gebracht van het sociaal verlof en kan eventueel een bewijs van de dringende reden vragen.

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Datum
22 november, 2018
Bron
Kabinet Peeters
PERSBERICHT

PDF Persbericht KLIK HIER

Kris Peeters onderzoekt het voorstel van de Gezinsbond om grootouders toe te laten om sociaal verlof op te nemen om voor een ziek kleinkind te zorgen.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/GROOTOUDERS_NS.jpg">