KRIS PEETERS NODIGT BEGRAFENISONDERNEMERS UIT VOOR OVERLEG OVER PRIJZEN EN PRIJSTRANSPARANTIE

De Economische Inspectie heeft de sector van de begrafenisondernemingen onderzocht. Het onderzoek is ingegeven door de hoge kostprijs van begrafenissen. Veel van de vastgestelde inbreuken zijn administratief van aard. Toch zijn er ook verbeteringen mogelijk voor de consument, onder meer op vlak van prijstransparantie.

Kris Peeters: “Een overlijden brengt niet alleen veel verdriet met zich mee maar ook heel wat onverwachte kosten voor de begrafenis. De nabestaanden hebben op dat moment niet de energie om tarieven zeer aandachtig te bekijken. Daarom is het uiterst belangrijk dat prijzen van begrafenisondernemers transparant zijn. Bovendien blijkt ook dat de prijzen de afgelopen jaren behoorlijk sterk gestegen zijn. Ik nodig de sector daarom uit voor overleg.”

De Economische Inspectie voerde tussen 1 oktober 2016 en 31 januari 2017 een algemeen onderzoek naar begrafenisondernemingen. 202 ondernemingen maakten deel uit van het onderzoek. Dat is ongeveer één vierde van het totaal aantal begrafenisondernemingen (813).

Het onderzoek is ingegeven door signalen van hoge prijzen voor begrafenissen. De vraag stelde zich of consumenten voldoende informatie krijgen over tarieven, of de juiste documenten worden opgesteld bij de bestelling, of de algemene voorwaarden correct zijn en of de wetgeving rond betaalmethodes wordt nageleefd. Het vorige onderzoek dateerde van 2009.

In bijlage het persbericht

Datum
28 mei, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

De Economische Inspectie heeft de sector van de begrafenisondernemingen onderzocht.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/begrafenisondernemer_NS.jpg">