KRIS PEETERS NEEMT 21 EN 22 SEPTEMBER DEEL AAN DE ASEM CONFERENTIE IN SEOEL

De ASEM conferentie van Ministers van economie van Azië en Europa kadert in het thema ‘connectiviteit’.

Onder de brede noemer ‘connectiviteit’ verstaan we vooral handel en daar ligt voor ons land ook het grote belang. Deelname aan deze conferentie laat toe om onze grote handelsbelangen in Azië in het algemeen en Zuid-Korea in het bijzonder onder het voetlicht te plaatsen. Aanwezigheid op niveau Vice-Premier creëert bij de deze belangrijke groeilanden veel goodwill wat die handelsbelangen zeker zal dienen.

Naast de ASEM conferentie worden ook onze bilaterale relaties met Zuid-Korea verder aangehaald, na de geslaagde economische missie olv Prinses Astrid in juni. Er zijn ook politieke contacten voorzien met de Premier,

de Minister van handel en industrie en de Minister voor KMO’s. Behalve het verder verbeteren van onze algemene bilaterale relaties met dit belangrijke partnerland zullen deze politieke contacten ook toelaten om een aantal concrete Belgische belangen te verdedigen.

Tenslotte zullen ook de regionale situatie en de spanningen met Noord-Korea aan bod komen. Een bezoek aan de DMZ is voorzien. Dit bezoek met andere deelnemende EU Ministers en de Europese commissaris voor Handel Malmström is een belangrijk signaal van steun aan Zuid-Korea in de huidige turbulente context. Dat we ons niet laten afschrikken door de Noord-Koreaanse oorlogsretoriek wordt geapprecieerd aan Koreaanse zijde en kan opnieuw onze belangen alleen maar dienen.

Voor persbericht in PDF zie hiernaast

Datum
19 september, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

De ASEM conferentie van Ministers van economie  van Azië en Europa   kadert in het thema ‘connectiviteit’.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/seoul_NS.jpg">