Kris Peeters feliciteert Belgische deelnemers aan Special Olympics World Games

Vice-eersteminister en minister voor personen met een handicap Kris Peeters, feliciteerde tijdens een officiële huldiging de Belgische atleten die aan de Special Olympics World Games deelnamen in Abu Dhabi.

Kris Peeters: “Onze atleten hebben een mooie prestatie neergezet op de Special Olympics World Games. Belgische atleten hebben zich van hun sterkste kant laten zien in disciplines van atletiek tot zeilen. Sport brengt mensen samen en haalt het beste in mensen naar boven. Het is daarom belangrijk dat sport zo breed mogelijk toegankelijk is. Initiatieven als Special Olympics zijn dan ook zeer waardevol.”

81 Belgische atleten namen van 14 tot 21 maart deel aan de Special Olympics World Games in Abu Dhabi.

Ze namen deel aan competities in 14 disciplines: atletiek, badminton, basketbal, bocce, bowling, wielrennen, paardrijden, voetbal, gymnastiek, judo, zeilen, zwemmen, tafeltennis en tennis. De deelname leverde 24 gouden, 21 zilveren en 22 bronzen medailles op.

In zijn speech feliciteerde minister Peeters de atleten voor hun prestatie. Hij bedrukte dat ook wie een handicap heeft, moet kunnen sporten. Minister Peeters las ook een brief voor van koning Filip – die zich verontschuldigde – aan de atleten.

Naast minister Peeters feliciteerden ook delegatiehoofd Eddy Beckers, voorzitter van de Belgische Special Olympics Piet Steel en triatleet Marc Herremans de atleten voor hun prestatie.

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Pour version française voir PDF ci-joint

Datum
19 april, 2019
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

Communiqué de Presse

PDF version française

Kris Peeters, feliciteerde tijdens een officiële huldiging de Belgische atleten die aan de Special Olympics World Games deelnamen in Abu Dhabi.

 
" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/92a679bf-summer-games-in-abu-dhabi.jpg">