Kris Peeters buigt zich in Davos over “Globalization 4.0”

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters neemt in Davos deel aan het Wereld Economisch Forum. Op de agenda staan onder meer de toekomst van de arbeidsmarkt en consumptie, verschillende bilaterale ontmoetingen, de opvolging van de Brexit, evoluties in de wereldhandel en de vraag hoe we de globalisatie kunnen aanwenden om tot een betere, gelijkere samenleving te komen..

Kris Peeters: “België is een van de meest geglobaliseerde landen ter wereld, met een van de meest open economieën. Het verdedigen van onze belangen op het internationale niveau is dan ook cruciaal. Daarom bespreken we heel wat Belgische investeringsdossiers, volgen we de impact van de Brexit op en de evolutie van de wereldhandel. Daarnaast mijn aandacht naar hoe we de technologische vooruitgang kunnen aanwenden voor een ecologisch verantwoorde samenleving die iedereen meekrijgt. Globalisatie en digitalisering hebben heel wat voordelen met zich meegebracht. We moeten nu samen met werknemers, werkgevers en regeringsleiders bekijken hoe we er voor zorgen dat die voordelen ten goede komen van iedereen.”

Tijdens de rondetafel ‘The Future of Work’ bespreekt minister Kris Peeters de impact van technologische evoluties op onze arbeidsmarkt. De centrale vraag daarbij is hoe we de technologische evoluties zoals blokchain en artificiële intelligentie kunnen aanwenden om tot werkbaar en wendbaar werk te komen.

Tijdens het panelgesprek ‘a different brain drain’ wordt mentale gezondheid en de impact ervan op het werk besproken. Minister Peeters zal de nadruk leggen op hoe we onder andere migraine beter in kaart brengen en de mentale gezondheid van werknemers verbeteren?

Voornaamste programmapunten:

BREXIT

   °   Bilaterale ontmoetingen met bedrijfsleiders en regeringsleiders uit het Verenigd Koninkrijk, China, Japan en Amerika over investeringen in België en de impact van de Brexit.

   °   Samen met de regeringsleiders wordt besproken hoe we met de Europese Unie verder moeten evolueren na Brexit.

WERK

   °  Verschillende gesprekken en ontmoetingen rond de toekomst van de arbeidsmarkt en hoe we de technologische vooruitgang kunnen aanwenden ten voordele van werknemers.

   °   Ook staan er verschillende bilaterale gesprekken met onder meer Google over het gebruik van artificiële intelligentie en Big Data en de impact daarvan op de werkvloer.

ECONOMIE

   °   Bilaterale ontmoetingen met onder andere Klaus Schwab, stichter van het Wereld Economisch Forum. Ook met vertegenwoordigers uit de diamantsector en ter voorbereiding van de economische missie naar Mexico.

   °   Panelgesprekken over consumentenwelzijn en –rechten en de evolutie van de wereldhandel. Ook de impact van handelsoorlogen en de toenemende ongelijkheid wordt besproken met collega-ministers en bedrijfsleiders.

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Pour version française voir PDF ci-joint

Datum
22 januari, 2019
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

Communiqué de Presse

PDF version française

 Kris Peeters neemt in Davos deel aan het Wereld Economisch Forum.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/DAVOS.jpg">