HOGE RAAD VOOR WERKGELEGENHEID - 1e RAPPORT OVER FLEXIBILITEIT EN WERKBAAR WERK

De Hoge Raad voor Werkgelegenheid zal na de zomer een 1e rapport afleveren over flexibiliteit en werkbaar werk. Dat maakt Minister van Werk Kris Peeters, voorzitter van de Hoge Raad van de Werkgelegenheid, vandaag bekend naar aanleiding van de installatievergadering van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.
De vernieuwde Raad, met als vicevoorzitter Marcia De Wachter (Nationale Bank België), zal eind september in haar eerste rapport een stand van zaken opmaken over flexibiliteit in onze arbeidsmarkt en de relatie tot werkbaar werk, en dit vergeleken met onze buurlanden. De Raad zal in

het rapport een onderscheid maken tussen de aanbodzijde (de werknemers) en de vraagzijde (de werknemers), en deze verwachtingen toetsen aan onder meer de competitiviteit, het aantal gewerkte uren, en het evenwicht werk-privé.
 “Dit rapport sluit niet toevallig aan bij één van de grote werven van deze regering, werkbaar werk. Ik kijk dan ook uit naar de aanbevelingen die uit dit rapport zullen komen, en neem deze mee in de gesprekken over werkbaar werk en de tweede Ronde Tafel die in het najaar plaatsvindt”, reageert Minister van Werk Kris Peeters.

In bijlage vindt u het uitgebreide persbericht.

Datum
25 juni, 2015
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Zie Persbericht