Gunstige uitspraak Europees Gerecht voor vergoedingsregeling Arco

Vice-eersteminister Kris Peeters voelt zich gesterkt om door te gaan met de vergoedingsregeling voor Arco-coöperanten, na de uitspraak van het Europees Gerecht.

Kris Peeters: “Het Europese Gerecht zegt duidelijk dat de vergoeding van Arco-coöperanten niet verboden mocht worden. Dat is de positie die we al jaren verdedigen. In 2011 heeft de toenmalige regering zich geëngageerd om een oplossing te vinden voor de coöperanten en dat engagement moeten we nakomen. De uitspraak van het Europees Gerecht neemt een hindernis weg voor de vergoedingsregeling die deze zomer door de regering werd goedgekeurd.”

Het Europese Gerecht verklaarde vandaag het verbod van de Europese Commissie uit 2014 om de Arco-coöperanten te vergoeden, nietig. Het arrest versterkt onze argumentatie ter ondersteuning van de vergoedingsregeling.

Afgelopen zomer bereikte de regering een akkoord over een vergoedingsregeling van Arco-coöperanten. Daarmee nam ze haar verantwoordelijkheid tegenover de Arco-coöperanten-natuurlijke personen door het dossier op duurzame en gestructureerde wijze op te lossen.

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Pour version française voir PDF ci-joint

Datum
7 december, 2018
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

Communiqué de Presse

PDF version française

Kris Peeters voelt zich gesterkt om door te gaan met de vergoedingsregeling voor Arco-coöperanten, na de uitspraak van het Europees Gerecht.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/arco_NS.png">