BETERE BESCHERMING VOOR WIE EEN REIS BOEKT

REIZIGER MOET AKKOORD GAAN MET BELANGRIJKE WIJZIGINGEN

Ook voor deze zomer hebben heel wat Belgen een reis geboekt. Vaak is dit een pakketreis, een reis waarin transport, verblijf en uitstappen gebundeld zijn. De ministerraad keurde vandaag een ontwerp goed van vice-eersteminister en minister van consumenten Kris Peeters om de bescherming van consumenten van dergelijke reizen te versterken. Ook wie via internet boekt en door een reisdienstverlener wordt doorverwezen naar een andere, krijgt een betere bescherming.

Kris Peeters: “Een pakketreis zou voor de consument minder zorgen moeten betekenen, maar dat is niet altijd zo. Reisorganisatoren veranderen het hotel zonder het akkoord van de klant of laten de klant de volle pot betalen als hij de reis wil opzeggen. Nieuwe regels voor reisorganisatoren brengen daar verandering in. Klanten zullen hun akkoord moeten geven als de organisator na de boeking nog belangrijke wijzigingen aanbrengt aan

 

de reis. Reizigers zullen voortaan ook in alle omstandigheden hun reis kunnen annuleren, mits een redelijke opzegvergoeding.”

Elk jaar boeken heel wat Belgen een pakketreis waarin verschillende diensten gebundeld zijn. Wie een dergelijke reis boekt, wil minder zorgen, maar in de praktijk loopt het soms mis. Organisatoren veranderen na de boeking soms het hotel. De klant wordt dan vaak geacht de wijziging te aanvaarden.

Op initiatief van minister Kris Peeters werden nieuwe regels opgesteld die een betere bescherming voorzien van de consument. Zowel de sector van de pakketreizen als consumentenorganisaties werden betrokken bij de wetswijziging. De wijzigingen gaan in op 1 juli 2018, om de reisorganisatoren voldoende tijd te geven om zich aan de nieuwe regels aan te passen. Minister Kris Peeters heeft de FOD Economie de opdracht gegeven om de toepassing van de nieuwe regels door reisorganisatoren te begeleiden. Er komt ook een brochure voor de consument.

In bijlage het persbericht en artikel in NIEUWSBLAD

Datum
9 juni, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

Bron
HET NIEUWSBLAD

Lees Artikel HIER

Reiziger moet akkoord gaan met belangrijke wijzigingen

 
" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/PAKKETREIZEN_NS.png">