40% VAN DE TELEMARKETEERS OVERTREEDT DE REGELS

In totaal werden 1.470.368 oproepen van die ondernemingen gescreend om na te gaan of er geen mensen werden opgebeld die zich op de bel-me-niet-meer-lijst hadden ingeschreven. De resultaten zijn opvallend: 28 ondernemingen, 40% van het totaal aantal gecontroleerden, zijn in overtreding. Vice-eersteminister en minister van consumenten Kris Peeters: "De bel-me-niet-meer lijst is een bijzonder groot succes. Er zijn al

bijna 1 miljoen telefoonnummers geregistreerd van mensen die niet meer willen gestoord worden door telemarketeers. Dit onderzoek toont aan dat een aantal van die bedrijven hardleers zijn. Overtreders zullen dan ook worden aangepakt. 22 ondernemingen hebben een administratieve boete gekregen, voor 1 bedrijf hebben we zelfs een procedure opgestart om hun activiteiten te staken." In bijlage vindt u hierover een persbericht.

Datum
4 augustus, 2016
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

ZIE PERSBERICHT

 

Tussen 1 oktober 2015 en 29 april 2016 voerde de Economische Inspectie van de FOD Economie een uitgebreid onderzoek naar 70 ondernemingen die actief zijn in de telemarketing.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/telemarketer_NS.jpg">