2014 WAS EEN STERK BELGISCH WIJNJAAR

Na het sterke oogstjaar 2013, is de Belgische wijnproductie vorig jaar met 11 % gestegen. Vooral de schuimwijnen uit eigen land deden het uitstekend. Dat blijkt uit een studie van de FOD Economie in samenwerking met professor Ghislain Houben van de Universiteit Hasselt die Vicepremier en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken vandaag bekendmaakt.

“De nieuwe statistieken van de FOD Economie bewijzen dat België steeds meer een wijnland wordt. Met een productie van 614.878 liter wijn is opnieuw een record gebroken. Dat bovendien al 29 wijnbouwers een erkenning kregen voor de verschillende Beschermde Oorsprongsbenamingen (BOB) of Beschermde Geografische aanduidingen (BGA), toont aan dat ook de kwaliteit van onze wijn op een indrukwekkende manier blijft evolueren,” aldus Kris Peeters.

In bijlage het persbericht

Datum
21 oktober, 2015
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Zie persbericht