“Europees-Japans Partnerschap biedt sterke groeimogelijkheden voor Belgische bedrijven”

Vandaag treedt het Europees-Japanse Economische Partnerschap in werking. Het is het grootste handels- en investeringsprogramma dat de EU tot nog toe al realiseerde en biedt veel mogelijkheden voor Belgische bedrijven.

Vice-eersteminister en minister van economie Kris Peeters: “Japan is nu al de 5e handelspartner van ons land en het Partnerschap zal die handel nog doen toenemen. Het herleidt de invoertarieven voor de meeste producten tot nul, terwijl er sterker zal worden samengewerkt rond normen en standaarden. Het Partnerschap biedt sterke groeimogelijkheden voor de 300 Japanse bedrijven die in België actief zijn, de 80 Belgische bedrijven in Japen en voor talrijke Belgische bedrijven die willen exporteren naar Japan.”

Europese bedrijven zullen daarnaast vlotter kunnen deelnemen aan openbare aanbestedingen in Japan.

Het Europees-Japanse Economische Partnerschap is het meest ambitieuze handels- en investeringsprogramma dat de EU tot op heden kon realiseren. Invoertarieven voor 97% van de goederen wordt tot 0 herleid. Verder zal intensiever samengewerkt worden op vlak van normen en standaarden.

Ook duurzaamheid krijgt de nodige aandacht binnen het partnerschap. De EU en Japen zullen nauwer samenwerken rond een duurzaam landbouwbeleid en rond hoge normen inzake veiligheid en kwaliteit van voedingsproducten.

Als bijlage het persbericht in PDF

Datum
2 februari, 2019
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

Vandaag treedt het Europees-Japanse Economische Partnerschap in werking.

" data-share-imageurl="http://krispeeters.be/sites/default/files/europa-japan.jpg">