stormschade - aanpassing verzamelaanvraag

Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Landbouw, stelt de landbouwers die stormschade hebben geleden naar aanleiding van de stormen in het Pinksterweekend, gerust.

geen superheffing Europees Landbouwgarantiefonds

Vlaams minister-president Kris Peeters deelt mee dat tussen 1 april 2013 tot 31 maart 2014 het nationale quotum voor leveringen van melk aan kopers (zuivelfabrieken) niet werd overschreden.

Akkoord over budget Europees Visserijfonds

Gisteren, 6 mei, keurde de Europese Raad van Visserijministers het Europese Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) definitief goed.

Vlaamse invulling PDPO ingediend bij Europese Commissie

Vlaamse invulling Programma voor Plattelandsontwikkeling ingediend bij Europese Commissie.

4 miljoen euro voor 6 landbouwprojecten in Limburg

Vandaag, vrijdag 25 april, heeft de Vlaamse regering beslist om 3mio euro toe te kennen voor de bouw van een unieke indoor-duikfaciliteit in Beringen.

HERVORMING GEMEENSCHAPPELIJK LANDBOUWBELEID

Vlaamse regering legt eerste wetgevende steen voor uitvoering vernieuwde gemeenschappelijk landbouwbeleid. In bijlage vindt u het persbericht hieromtrent.

Albert Heijn ondertekent Belgische gedragscode

Na het gesprek vorige week met Vlaams minister-president Kris Peeters heeft dhr.

Varkensloket krijgt uitstekend rapport

Een enquete over de werking van het Varkensloket levert uitstekende scores op. Inmiddels zijn er op www.varkensloket.be ook al meer dan 300 publicaties ter beschikking.

Biolandbouw in Vlaanderen blijft groeien

Ten opzichte van 2008 is er in Vlaanderen 45% meer biologisch areaal en ruim 88% van de gezinnen kocht vorig jaar een bioproduct, zo maakt Vlaams minister-president Kris Peeters vandaag bekend tijd

Overleg met Albert Heijn

Vandaag had Vlaams minister-president Kris Peeters een overleg met de General Manager van Albert Heijn. In bijlage vindt u het persbericht hieromtrent.