Vlaamse regering stemt in met oprichting IDEA

De Vlaamse regering stemde in met de oprichting van het Verdrag tot Oprichting van het Internationaal Instituut voor Democratie en Verkiezingsondersteuning (IDEA).

De Tijd - Vlaamse export bereikt recordhoogte

De Tijd - 'We mogen trots zijn op wat in de afgelopen jaren gerealiseerd werd', zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). in bijlage het volledige krantenartikel.

 

Culturele samenwerking Vlaanderen - Nederland

Vlaanderen en Nederland vieren in 2015 hun nauwe culturele banden. Samen met Nederland maakt Vlaanderen 340.000 euro vrij voor de verjaardagsfestiviteiten van deze samenwerking.

De Tijd: Vlaanderen stevent andermaal af op recordexport

Vlaanderen heeft opnieuw een recordjaar voor zijn export achter de rug. Dat blijkt uit cijfers van de eerste 10 maanden van 2013. Vooral de uitvoer naar Afrika leeft op.

Davos - Bombardier - reactie MP Kris Peeters

Op het Wereld Economisch Forum in Davos had minister-president Peeters een gesprek met het Canadese bedrijf Bombardier.

Davos: Belgian Power Breakfast

Lees hier de integrale toespraak van Vlaams minister-president Peeters op de Belgian Power Breakfast in Davos! 

Nauwere samenwerking tussen Vlaanderen en Botswana

Op donderdag 12 december had Vlaams minister-president Peeters een ontmoeting met de Minister van Buitenlandse Zaken van Botswana, Phandu Skelemani. Tijdens het gesprek werd uitgebreid besproken hoe Vlaanderen haar troeven inzake diamant, landbouw en toerisme kan inzetten om de relatie tussen Vlaanderen en Botswana te versterken.

In bijlage vindt u een persbericht hieromtrent.

Economische zending naar India met minister-president Peeters groot succes

Vlaams minister-president Kris Peeters nam deel aan de Belgische economische zending naar India. De minister-president zou achtereenvolgens New Dehli, de politieke hoofdstad van het land en Mumbai, de economische hoofdstad van het land bezoeken. Het betrof in de eerste plaats een economische zending. Er waren echter ook politieke contacten en de herdenking van 100j WOI kwam eveneens aan bod. Tot slot had minister-president Peeters ook een ontmoeting met zuster Jeanne om zijn appreciatie te tonen voor het werk dat zij en haar vereniging verrichten ten gunste van huisarbeiders.

Zending India 25 t/m 27 november 2013

Op de komende economische zending naar India zal minister-president Peeters achtereenvolgens New Dehli, de politieke hoofdstad van het land en Mumbai, de economische hoofdstad van het land bezoeken. Het betreft in de eerste plaats een economische zending.

300.000 euro voor VN rampbestrijdingsfonds

Vandaag heeft de Vlaamse regering op initiatief van minister-president Peeters beslist om 300.000 euro toe te kennen aan CERF, het Central Emergency Response Fund, opgericht door de Verenigde Naties. In 2013 werden deze fondsen voor rampbestrijding voornamelijk ingezet bij aanhoudende conflicten in Zuid-Sudan en Syrië, en voor de noodtoestand in de Filipijnen na de tyfoon Haiyan.

In bijlage vindt u een uitgebreide persmededeling hieromtrent.