Maatregelen Zonnecentra

Maatregelen Zonnecentra

Met meer doelgerichte controles op zonnecentra wil Vicepremier Kris Peeters  gezondheidsrisico’s voor consumenten beperken. Tevens geven we u de resultaten van de controles van de zonnecentra van 2016. Op basis van een nieuw Koninklijk Besluit van 22 december 2016 moeten alle ondernemingen die zonnebanken uitbaten, zich inschrijven bij de Kruispunt Bank voor Ondernemingen onder een specifieke (nieuw gecreëerde) Nacebel-code die enkel en alleen slaat op de uitbating van zonnebanken.

Daardoor zullen vanaf nu  alle bedrijven die zonnebanken hebben geïdentificeerd kunnen worden, ook als dat niet hun enige of hun hoofdbezigheid is. De ondernemingen die zonnebanken exploiteren, moesten zich tot nog toe inschrijven in een meer algemene activiteitencode (Nacebelcode) die evengoed andere professionele diensten omvat die verband houden met lichaamsverzorging en lichamelijk welzijn (zoals o.m. baden, massage, thalassotherapie).

 

 Kris Peeters: “We willen een correct zicht hebben op de sector van de zonnecentra. Zo kan het toezicht systematischer, gerichter en efficiënter kunnen worden georganiseerd. Dit is in het belang van de consument aangezien zonnebanken een duidelijk potentieel risico voor de gezondheid met zich mee brengen, onder meer wat huidkanker betreft. Door de wet te veranderen, zullen vanaf nu àlle zonnebanken gecontroleerd kunnen worden. Ook wanneer ze bij een kapper of in een schoonheidssalon staan, zal er nauw worden toegezien op de veiligheid.”

 

 

 

Zie persbericht in bijlage

 

 

BijlageGrootte
20170110_pb_zonnebanken2.pdf92.23 KB