Peeters wil economische gevolgen dreigingsniveau in kaart zien

Over de impact van het verhoogde dreigingsniveau zijn nog geen statistieken voorhanden, maar je hebt geen enquêtes nodig om te zien dat bepaalde sectoren, vooral in Brussel waar het hoogste dreigingsniveau van kracht is, minder klanten over de vloer krijgen. Dat heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) woensdag verklaard. Daarom wil hij dat de FOD Economie een en ander in kaart brengt.

"De Ochtend": Minister Kris Peeters roept vakbonden op om 'stakingsrecht te actualiseren'

Een wegblokkade met fatale gevolgen heeft het debat over het stakingsrecht weer doen oplaaien. Minister Peeters wil het recht op staken niet beperken, maar roept op om het te actualiseren.

Kan niet dat consument het gelag moet betalen van sjoemelsoftware

Er is de laatste tijd veel te doen rond "dieselgate", de inbouw van sjoemelsoftware door Volkswagen, en rond de problematiek van de uitstoot van auto's. In "Villa Politica" komt vicepremier en minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) terug op de maatregelen die autoconstructeurs zullen moeten nemen.

We moeten aandacht hebben voor 8.600 directe banen gelinkt aan VW in België

Het houdt ons allemaal bezig. Heel terecht. Het milieu, de consument, de garagehouders, ... : er zijn alleen maar slachtoffers in deze zaak.

Ik heb daarom vandaag de CEO van d'Ieteren (de verdeler van Volkswagen in België) ontvangen, samen Luc Bontemps van Febiac (de Belgische automobielfederatie).

Kris Peeters interview terzake

Op 22 september 2015 was Vice-Premier Kris Peeters te gast bij Kathleen Cools in Terzake

 

In bijlage de link naar het interview

Sinds wanneer is het onze opdracht om sexy te zijn? INTERVIEW KNACK

De CD&V-top spreekt: Wouter Beke, Kris Peeters en Hilde Crevits

‘Kibbelkabinetten’: sinds de eedaflegging van de regering-Michel is het politieke woordenboek toch al één begrip rijker. Maar die bijnaam ligt de christendemocraten niet.

«Wij moeten bescheiden zijn» interview Metro

Metro - Uit vooruitzichten blijkt dat de N-VA bijna dubbel zo groot is als uw partij. Hoe ongerust bent u?Kris Peeters: «Ik ga niet ontkennen dat het spannende tijden zijn.

De Morgen - Interview Kris Peeters

"De Vlaamse regering staat voor ontzettend grote uitdagingen. Daarvoor heb je de nodige deskundigheid en politieke ervaring nodig."

De Standaard: Interview ViA-Voorzitter Koen Debackere

De Vlaamse economie staat er heel wat beter voor dan de Vlamingen zelf denken. 'We moeten durven trots zijn op onze bedrijven.'

De brandweer heeft terecht een heldenstatus (interview Het Nieuwsblad Magazine)

"De brandweer heeft terecht een heldenstatus", zegt minister-president Kris Peeters in het Nieuwsblad Magazine.