GELUIDSNORMEN BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

Vice-eersteminister Kris Peeters stelt dat de Europese Commissie bevestigd heeft dat het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Gewestregering uit 2002 waarin de technische eisen inzake de meettoestellen staan, had aangemeld moeten worden. Dit is niet gebeurd.

ZENDING LONDEN

Vice-eersteminister en minister van Economie Kris Peeters was maandag 13 en dinsdag 14 februari in Londen voor gesprekken met de Britse overheid en zakenwereld over de Brexit.

RECORD AANTAL NAMAAKGOEDEREN IN BESLAG GENOMEN

In 2016 nam de Economische Inspectie van de FOD Economie 432.727 namaakgoederen in beslag, een opmerkelijke stijging van 36% ten opzichte van 2015.

Overhandiging Brexit Rapport door High Level Group

 

 

 

Maandag 30 januari 2017 overhandigde de Brexit High Level Group, onder voorzitterschap van Graaf Paul Buysse, zijn eerste rapport aan de federale regering.

Beschikbaarheid werklozen

Vice-eersteminister en minister van Werk Kris Peeters is tevreden dat niet alleen de werkloosheid maar ook het percentage werklozen dat niet beschikbaar moet zijn voor de arbeidsmarkt, blijft dalen.

TERUGROEPACTIES/SOFTWARE-UPDATES

Bij de start van het 95ste autosalon, vandaag 13 januari 2017, heeft Vice-eersteminister en minister van Consumentenzaken Kris Peeters samen met Febiac en Traxio gemeenschappelijke aanbevelingen ondertekend die regels bevatten over de manier waarop invoerders en garagisten hun klanten moeten informeren in geval van terugroepacties en software-updates.

Maatregelen Zonnecentra

Met meer doelgerichte controles op zonnecentra wil Vicepremier Kris Peeters  gezondheidsrisico’s voor consumenten beperken. Tevens geven we u de resultaten van de controles van de zonnecentra van 2016. Op basis van een nieuw Koninklijk Besluit van 22 december 2016 moeten alle ondernemingen die zonnebanken uitbaten, zich inschrijven bij de Kruispunt Bank voor Ondernemingen onder een specifieke (nieuw gecreëerde) Nacebel-code die enkel en alleen slaat op de uitbating van zonnebanken.

TVL Reportage Limburgse pool van vrachtwagenchauffeurs

54 jaar, dat is de gemiddelde leeftijd van de Limburgse vrachtwagenchauffeur. Het beroep heeft al langer de status van knelpuntberoep.

KRIS PEETERS PLEIT VOOR BESCHEIDENHEID - INTERVIEW DE STANDAARD

Onthou: in 2017 geeft Kris Peeters het goede voorbeeld. De vicepremier van CD&V beseft als geen ander dat het meer dan ellendig gesteld is met de geloofwaardigheid van de regering. ‘Op dat vlak hebben we geen énkele marge meer.’

Branddekens en hun doeltreffendheid bij frituurbranden

Meeste branddekens in winkel zijn veilig, regels worden gevolgd. Internetverkoop blijft probleem, we blijven waakzaam.